Kundehistorie: DNB

siri.jpg
 
 

DNB har gjort kunnskapstrening transparent og tilgjengelig for 10 000 ansatte.

DNB er Norges ledende finanskonsern og en av de største i Norden når det gjelder markedsverdi. Selskapet ble grunnlagt i 1822 og har for tiden over 10.000 ansatte. Finanssektoren er midt i en stor omstilling og banktjenestene har endret seg radikalt de siste årene på grunn av digitaliseringen. Kompetanse og tilpasningsevne vil være avgjørende for videre suksess. DNB har valgt Motimate som sin læringsplattform.


Vi tok en prat med Siri Langangen, SVP Learning & Development i DNB. Med en så stor bedrift som stå overfor et omfattende kunnskapsløft, hva var det som gjorde at dere valgte Motimate?

- Det var spesielt fire grunner til at vi valgte Motimate, forteller Siri

- Brukergrensesnitt og tilgjengelighet. Motimate har et veldig fint og oversiktlig grensesnitt tilpasset mobile enheter som gir ansatte enkel oversikt over obligatorisk og anbefalt opplæring i tillegg til det totale opplæringstilbudet.

- Personlig. Det er mulig å tilpasse læringsinnhold til ulike målgrupper slik at læringstilbudet oppleves personlig.

- Relevant læringsinnhold.  Det enkelt for både interne og eksterne å lage egen kurs og læringspakker som gjør at vi får et bedre og mer relevant læringstilbud. Enkel innholdsproduksjon gjør at dyktige fagpersoner i alle deler av organisasjonen på en enkel måte kan dele kompetansen sin med alle som er interessert, og det tar kortere tid å få distribuert læringsinnhold til ansatte enn det tradisjonelt har gjort.

- Rapporter. Det er enkelt å hente ut informasjon om kursdeltagere og gjennomføring per kurs

Motimate har et veldig intuitivt og appellerende grensesnitt og får kontinuerlig ny funksjonalitet for å stadig gi en bedre brukeropplevelse
— Siri Langangen, SVP Learning & Development, DNB

Over 500 000 kursgjennomføringer på ett år

DNB har laget over 400 kurs i Motimate på kun litt over ett år og de ansatte har fullført til sammen over en halv million kurs. Vi må si at vi synes dette er imponerende tall og vil blir nysgjerrig på hverodan dere bruker Motimate i hverdagen?

- Motimate er vår læringsplattform hvor all digital opplæring er tilgjengelig. Her får alle ansatte tilgang på alt som legges ut av nytt innhold - alt fra basiskunnskaper som verktøy, oppdrag, verdier og retningslinjer til fagopplæring som er tilpasset enkeltroller.

Det er mange læringsløsninger på markedet. Hva mener du er den største fordelen med Motimate sammenlignet med andre løsninger?

Motimate har gjort opplæring morsommere

- Den største fordelen med Motimate er brukervennlighet og at den er tilpasset mobile enheter. Motimate har et veldig intuitivt og appellerende grensesnitt og får kontinuerlig ny funksjonalitet for å stadig gi en bedre brukeropplevelse. Her er Motimate i en klasse for seg selv.

- Motimate har gjort læring morsommere, mer transparent og tilgjengelig og vi får svært gode tilbakemeldinger fra våre ansatte. Dette gjenspeiles også i aktivitetsnivået hvor ca. 95% av våre ansatte har aktivt tatt i bruk Motimate og ca. 50% er innom Motimate månedlig. Motimate har dermed gjort det lettere å nå ut til alle ansatte med læringsmulighetene som finnes i DNB, og gjort det lettere å holde seg oppdatert for den enkelte, avslutter Siri.


Les mer om hvordan DNB har tatt i bruk Motimate:

DNB Nyheter: “DNB-ansatte kaster seg over ny læringsapp”

Finansfokus: “DNB slutter med sluttpakker”

 

Ønsker du å vite mer om Motimate.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.